fbpx

Werkwijze.

Wij werken met een vaste structuur

Per dag, per week en per leerperiode maken we duidelijke afspraken en stellen we samen doelen. Tussentijds toetsen we regelmatig bij het kind hoe het gaat. Aan het eind van elke leerperiode hebben we met ieder kind een bespreking om de voortgang te evalueren. Ouders ontvangen daarvan een verslag.

Intake

BYMARIEKE doet een intake met zowel ouder(s) als kind. Het kind heeft immers ook de steun van de ouders nodig. Tijdens de intake worden wensen en verwachtingen in kaart gebracht. Wij zien het als het aangaan van een samenwerking met het kind, ouder en BYMARIEKE.

Huiswerkbegeleiding Haarlem

STRUCTUUR​

De kinderen werken per huiswerkuur 45 minuten en hebben vervolgens 15 minuten pauze. Werken en pauzeren doen we met zijn allen en altijd zonder telefoon. Wat we doen? Kletsen, tosti’s maken, tafelvoetbal, dammen, puzzelen, darten. Ook de week verloopt BYMARIEKE via een vaste structuur. Elke maandag maken we een weekplanning met het dagelijkse huiswerk en voorbereiding voor schriftelijke overhoring(en) of proefwerk(en).

GROEP

De persoonlijke aanpak waar wij voor staan vertaalt zich ook in het werken met een kleine groep. Het aantal kinderen bedraagt maximaal zestien. Het werken in een groep heeft een belangrijke functie. Kinderen leren immers ook van elkaar en over hoe het is om in een groep te functioneren. Voorop staat het creëren van een veilige werkomgeving waar elk kind zichzelf kan zijn.

SFEER​

BYMARIEKE wil dat kinderen zich thuis voelen. We hebben een fijne werkomgeving gecreëerd in een mooi pand met uitzicht over het Spaarne. Met planten, houten tafels en verschillende afgeschermde hoekjes waar kinderen geconcentreerd kunnen werken.

DOELGESPREKKEN

Door middel van doelgesprekken maken we voor elke periode met ieder kind een plan op maat. Elke periode brengt weer nieuwe inzichten die een kind meeneemt naar de volgende periode. BYMARIEKE heeft zes bouwstenen ontwikkeld die bijdragen aan het voelen en nemen van verantwoordelijkheid. Elke periode staat één bouwsteen in het leerproces centraal. 

bouwstenen

Begin met het eind voor ogen.

Leer doelen te stellen, en waarom dat belangrijk is.

WEES PRO-ACTIEF​.

Leer verantwoordelijkheid en eigen initiatief te nemen.

LEER JEZELF LEREN​.

Leer hoe jij het beste leert (o.a. plannen, organiseren, leervaardigheden).

HOUD JE LICHAAM EN GEEST FIT.

Leer goed voor jezelf te zorgen.

BELANGRIJKE ZAKEN EERST.

Leer prioriteiten te stellen en overzicht te behouden.

STUUR BEWUST JE EIGEN LEERPROCES​.

Leer je opgedane kennis bewust toe te passen.
×